Infrarød teknologi berøringsskjerm

Berøringsskjermer med nfrarød teknologi er sammensatt av infrarøde emitterende og mottakende sensorelementer installert på den ytre rammen av berøringsskjermen. På overflaten av skjermen dannes et infrarødt deteksjonsnettverk. Ethvert berørende objekt kan endre infrarødt på kontaktpunktet for å realisere berøringsskjermen. Implementeringsprinsippet for infrarød berøringsskjerm er likt det for akustisk overflateberøring. Den bruker infrarøde emitterende og mottakende sensorelementer. Disse elementene danner et infrarødt deteksjonsnettverk på overflaten av skjermen. Objektet for berøringsoperasjonen (for eksempel en finger) kan endre det infrarøde til kontaktpunktet, som deretter konverteres til koordinatposisjonen til berøringen for å realisere responsen til operasjonen. På den infrarøde berøringsskjermen har kretskortenhetene arrangert på de fire sidene av skjermen infrarøde emitterende rør og infrarøde mottaksrør, som danner en horisontal og vertikal kryssinfrarød matrise.

Infrarød berøringsskjerm er en infrarød matrise tett fordelt i X- og Y-retningene foran skjermen. Den oppdager og lokaliserer brukerens berøring ved hele tiden å skanne om de infrarøde strålene er blokkert av objekter. Som vist i figuren "Working Principle of Infrared Touch Screen", er denne berøringsskjermen installert med en ytre ramme foran skjermen. Den ytre rammen er utformet med et kretskort, slik at infrarøde senderrør og infrarøde mottakerrør er anordnet på de fire sidene av skjermen, en etter en tilsvarende for å danne en horisontal og vertikal kryssinfrarød matrise. Etter hver skanning, hvis alle infrarøde par med rør er koblet til, lyser det grønne lyset, noe som indikerer at alt er normalt.

Når det er en berøring, vil fingeren eller en annen gjenstand blokkere de horisontale og vertikale infrarøde strålene som passerer gjennom posisjonen. Når berøringsskjermen skanner og finner og bekrefter at én infrarød stråle er blokkert, vil det røde lyset lyse, noe som indikerer at den infrarøde strålen er blokkert og det kan være en berøring. Samtidig vil den umiddelbart bytte til en annen koordinat og skanne igjen. Hvis det oppdages at en annen akse også har en infrarød stråle blokkert, vil det gule lyset lyse, noe som indikerer at en berøring er funnet, og posisjonene til de to infrarøde rørene som er blokkert vil bli rapportert til verten. Etter beregning bestemmes posisjonen til berøringspunktet på skjermen.

Produkter med infrarød berøringsskjerm er delt inn i to typer: ekstern og intern. Installasjonsmetoden for den eksterne typen er veldig enkel og er den mest praktiske blant alle berøringsskjermer. Bare bruk lim eller dobbeltsidig tape for å feste rammen foran skjermen. Den eksterne berøringsskjermen kan også festes til skjermen med en krok, noe som er praktisk å demontere uten å etterlate spor.

Tekniske funksjoner for infrarød berøringsskjerm:

1. Høy stabilitet, ingen drift på grunn av endringer i tid og miljø

2. Høy tilpasningsevne, ikke påvirket av strøm, spenning og statisk elektrisitet, egnet for noen tøffe miljøforhold (eksplosjonssikker, støvsikker)

3. Høy lysgjennomgang uten mellommedium, opptil 100 %

4. Lang levetid, høy holdbarhet, ikke redd for riper, lang berøringslevetid

5. Gode bruksegenskaper, ikke behov for kraft til berøring, ingen spesielle krav til berøringskropp

6. Støtter simulerte 2 poeng under XP, støtter sanne 2 poeng under WIN7,

7. Støtter USB og seriell portutgang,

8. Oppløsningen er 4096 (W) * 4096 (D)

9. God operativsystemkompatibilitet Win2000/XP/98ME/NT/VISTA/X86/LINUX/Win7

10. Berøringsdiameter >= 5 mm

Fra applikasjonsnivå skal berøringsskjermen ikke bare være en enkel enhet som konverterer berøringsposisjonen til koordinatinformasjon, men bør være utformet som et komplett menneske-maskin-grensesnittsystem. Den femte generasjons infrarøde berøringsskjermen er basert på slike standarder, og den realiserer forbedringen av produktkonsepter gjennom innebygde prosessorer og perfekt driverprogramvare.

Derfor vil den nye infrarøde berøringsteknologien ha en svært betydelig innvirkning på det innenlandske og utenlandske markedet.

6

 


Innleggstid: 28. august 2024