SAW berøringspanel

SAW berøringsskjerm er en berøringsteknologi med høy presisjon

SAW berøringsskjerm er en berøringsskjermteknologi basert på akustisk overflatebølge, som bruker prinsippet om refleksjon av akustisk overflatebølge på overflaten av berøringsskjermen for nøyaktig å oppdage berøringspunktets posisjon.Denne teknologien har fordelene med høy nøyaktighet, lavt strømforbruk og høy følsomhet, så den er mye brukt i berøringsskjermfeltet til mobiltelefoner, datamaskiner, nettbrett og andre enheter.

dsfer

Arbeidsprinsippet til SAW-berøringsskjermen er at når en finger eller en annen gjenstand berører berøringsskjermens overflate, vil SAW-en reflekteres på stedet for berøringspunktet og mottakeren vil motta det reflekterte signalet og generere et spenningssignal for å bestemme plasseringen av berøringspunktet.Fordi den akustiske overflatebølgeberøringsskjermen ikke er avhengig av andre optiske sensorer som infrarød, fungerer den godt i mørke omgivelser.

Sammenlignet med andre berøringsskjermteknologier har den akustiske overflatebølgeberøringsskjermen følgende fordeler:

1. Høy presisjon: Siden SAW-teknologi er en berøringsfri deteksjonsteknologi, kan høypresisjonsberøring oppnås.

2. Lavt strømforbruk: Siden SAW-teknologien ikke krever kabling, kan den redusere strømforbruket og forbedre utholdenheten til enheten.

3. Høy følsomhet: Fordi SAW-teknologi kan oppdage små berøringsbevegelser, kan den oppnå høyere følsomhet og responshastighet.

Det er imidlertid noen ulemper ved bruk av SAW-berøringsskjermer:

1. Høy støy: I noen miljøer med høy interferens kan SAW-teknologien generere stor støy, noe som påvirker berøringsnøyaktigheten.

2. Dårlig anti-interferensevne: Fordi lydoverflatebølgeteknologien er avhengig av reflekterte signaler for å oppdage plasseringen av berøringspunktet, så i tilfelle av sterkt omgivelseslys eller forstyrrelser, kan berøringsnøyaktigheten bli påvirket.

3. Høye kostnader: Fordi SAW-teknologien må fungere sammen med maskinvare og programvare for å oppnå full berøringsfunksjonalitet, er kostnadene relativt høye.

For å løse disse problemene kan følgende tiltak tas:

1. Optimaliser miljøparametere: forbedre nøyaktigheten og stabiliteten til arbeidet til den akustiske overflatebølgeberøringsskjermen ved å redusere miljøstøy og forbedre berøringsskjermens anti-interferensevne, etc.

2. Bruk av optiske sensorer: gjennom bruk av infrarøde, ultrasoniske og andre optiske sensorer for å forbedre anti-interferensevnen til SAW-berøringsskjermen, for å forbedre stabiliteten og følsomheten til enhetens arbeid.

3. Optimaliser kostnadene: Ved å bruke utprøvd teknologi og redusere kostnadene, kan kostnadsytelsen til den akustiske overflatebølgeberøringsskjermen forbedres og kan brukes mer i en rekke enheter.

Gjennom faktiske tilfeller kan vi se fordelene med SAW-berøringsskjermen i forskjellige applikasjonsscenarier.For eksempel, når de brukes på mobiltelefoner, kan SAW-berøringsskjermer muliggjøre mer nøyaktige og raskere berøringsoperasjoner for å forbedre brukeropplevelsen.Når de brukes på datamaskiner, nettbrett og andre enheter, kan SAW-berøringsskjermer redusere strømforbruket og forbedre enhetens levetid.Derfor har akustiske overflatebølge-berøringsskjermer et bredt spekter av bruksområder og har fortsatt stort potensial for fremtidig utvikling.


Innleggstid: 19. mai 2023