PC med berøringsskjerm

Den innebygde integrerte berøringsskjerm-PCen er et innebygd system som integrerer berøringsskjermfunksjonen, og den realiserer funksjonen til menneske-datamaskin-interaksjon gjennom en berøringsskjerm.Denne typen berøringsskjerm er mye brukt i forskjellige innebygde enheter, for eksempel smarttelefoner, nettbrett, bilunderholdningssystemer og så videre.

Denne artikkelen vil introdusere relevant kunnskap om den innebygde integrerte berøringsskjermen, inkludert dens prinsipp, struktur og ytelsesevaluering.

1. Prinsippet om innebygd integrert berøringsskjerm.

Grunnprinsippet for den innebygde integrerte berøringsskjermen er å bruke fingeren til menneskekroppen til å berøre overflaten av skjermen, og bedømme brukerens atferdsintensjon ved å føle trykk- og posisjonsinformasjonen til berøringen.Nærmere bestemt, når brukerens finger berører skjermen, vil skjermen generere et berøringssignal, som behandles av berøringsskjermkontrolleren og deretter sendes til CPU-en til det innebygde systemet for behandling.CPU-en bedømmer brukerens operasjonsintensjon i henhold til det mottatte signalet, og utfører den tilsvarende operasjonen tilsvarende.

2. Strukturen til den innebygde integrerte berøringsskjermen.

Strukturen til den innebygde integrerte berøringsskjermen inkluderer to deler: maskinvare og programvaresystem.Maskinvaredelen inkluderer vanligvis to deler: en berøringsskjermkontroller og et innebygd system.Berøringsskjermkontrolleren er ansvarlig for å motta og behandle berøringssignaler, og overføre signalene til det innebygde systemet;det innebygde systemet er ansvarlig for å behandle berøringssignaler og utføre tilsvarende operasjoner.Et programvaresystem består vanligvis av et operativsystem, drivere og applikasjonsprogramvare.Operativsystemet er ansvarlig for å gi underliggende støtte, sjåføren er ansvarlig for å kjøre berøringsskjermkontrolleren og maskinvareenheter, og applikasjonsprogramvaren er ansvarlig for å implementere spesifikke funksjoner.

3. Ytelsesevaluering av innebygd integrert berøringsskjerm.

For ytelsesevaluering av innebygd alt-i-ett berøringsskjerm, må følgende aspekter vanligvis vurderes:

1).Responstid: Responstid refererer til tiden fra brukeren berører skjermen til systemet reagerer.Jo kortere responstid, jo bedre brukeropplevelse.

2).Driftsstabilitet: Driftsstabilitet refererer til systemets evne til å opprettholde stabil drift under langvarig drift.Utilstrekkelig systemstabilitet kan forårsake systemkrasj eller andre problemer.

3).Pålitelighet: Pålitelighet refererer til systemets evne til å opprettholde normal drift under langvarig bruk.Utilstrekkelig systempålitelighet kan føre til systemfeil eller skade.

4).Energiforbruk: Energiforbruk refererer til energiforbruket til systemet under normal drift.Jo lavere energiforbruk, desto bedre energibesparende ytelse har systemet.

ava (2)
ava (1)

Innleggstid: 30. august 2023